NTT Data benytter ProjektKIT til teamudvikling

//af

NTT Data har brugt en formiddag med projektlederspillet, ProjektKIT. Vi har spurgt Anders Juul Andersen og Lis Lange, som deltog i spillet, hvordan det var og hvad de fik ud af det.

ProjektKIT kan handle om projektledelse og udvikle dit team

ProjektKIT er et brætspil om projektledelse. Det kan bruges som del af et teambuildingarrangement, og det var lige netop derfor NTT Data valgte at spille det. Spillet går i al sin enkelthed ud på at få holdets leverancer igennem spillet fra projektstart til projektafslutning. I spillet indgår der risici som skal håndteres, styregrupper der skal styres og andre forhold der kan dukke op under en projektstyring og dermed skal håndteres af de spillere der er til rådighed.

NTT vil undgå Power Point præsentationer

Anders var på udkig efter et alternativ til en personaledag fyldt med PowerPoint-præsentationer. Han kendte allerede til ProjektKIT inden spillet var færdigudviklet og produceret, og var faktisk en af de første købere af spillet da det blev sat til salg for første gang. Han havde læst om spillet i en artikel på Dansk Projektledelses hjemmeside. Desuden havde han også set at Dansk Projektledelse har eksekveret medlemsarrangementer hvor man kunne mødes og spille ProjektKIT sammen med andre medlemmer af Dansk Projektledelse.

Anders havde tidligere spillet ProjektKIT, men denne fredag eftermiddag indeholdt et indslag om brætspillets regler med Flemming Feilberg, som er skaberen af brætspillet. De var 3-4 spillere pr. bræt denne fredag eftermiddag.

Sådan onboarder NTT Data

Hvordan onboarder man på bedst mulig vis nye medarbejdere, og hvordan får man involveret hele teamet? Det er spørgsmål de bl.a. havde tænkt over til planlægningen af denne dag.

”Vores medarbejdere er spredt ude i organisationen til dagligt. Derfor er det essentielt med sådan en dag hvor der sker noget socialt og fagligt. Her er ProjektKIT et godt sted at starte, fordi alle kan være med. Formålet med et teamarrangement er at vi er sammen. Med ProjektKIT kan vi det, samtidigt med at det også er relaterbart til vores arbejde.”

Med Flemming Feilberg som spilmaster var det lettere for dem at involvere os i spillet og følge de regler der er i det. Under spillet kunne man tydeligt høre engagementet og involveringen af de enkelte medarbejdere, som også kunne relatere spillets episoder med vores daglige projekter. ”Det er jo ligesom da vi lavede det projekt med…”, sagde de. Spillet tager afsæt i specifikke problemer der kan ske under et projektforløb, og det er helt igennem relaterbart uanset hvilken erfaring man har eller hvilke kompetencer man bisidder. Da spillet sætter problemstillinger i perspektiv, er det helt naturligt et godt diskussionsgrundlag, og når man er inde i reglerne og er begyndt at spille, lever deltagerne sig helt naturligt ind i de problemer der dukker op under brætspillets felter.

Spillet er et godt diskussionsgrundlag

”Spillet er et godt diskussionsgrundlag. Hvis man i forvejen har nogle konkrete projekter i gang, som man skal løse, kan man med fordel drage det med i spillet når man skal i gang med at spille.”, Lis Lange.

Indslaget fra Flemming Feilberg og ProjektKIT opfyldte til fulde at det blev både fagligt og socialt for os den dag. Vi har alle haft faglige refleksioner under og efter spillet. Det gav en god energi og vi havde det sjovt.

Dansk Projektledelse
Dansk Projektledelse er en medlemsorganisation for ledere af projekter, initiativer, programmer og porteføljer i Danmark. Vi er båret af medlemmer og vi er ledet af medlemmer i et tæt samarbejde med vores sekretariat. Vores vigtigste opgaver er at sikre, at der er rum og plads til dialogen mellem os – og det på tværs af brancher, sektorer og erfaringer.