Ledelse under forandring

Den oprindelige inspiration til at danne udviklingsgruppen Ledelse under forandring, var en fælles erkendelse af, at svaret på udfordringerne med vores projekter og programmer, ikke er endnu mere, styring, planlægning og kontrol – snarere tværtimod.

De problemstillinger vi tumlede med, viste sig hurtigt også at handle om hele organisationen, ikke kun projekter og programmer, og vi kunne lægge os i slipstrømmen af en vigtig tendens til at tænke i et mere organisk – mindre mekanisk – organisationsparadigme, der allerede var i gang flere steder.

Forbind de rigtige kompetencer
Med det udgangspunkt, udveksler vi tanker om, hvordan man kan forbinde de rigtige kompetencer mere fleksibelt med hinanden, i et flydende netværk af selvorganiserende team, efter de opgaver der er behov for at løse. Herunder hvilken rolle projekter og programmer kommer til at spille i fremtiden, og hvilke kompetencer det kræver.

Et andet stort tema handler om, hvordan man kan flytte eksisterende organisationer, domineret af et klassisk styringshierarki, over i retning af en mere organisk måde at arbejde på. Her er vi mere optaget af den mentale transformation, end den teknisk, strukturelle transformation vi traditionelt har haft mest fokus på.

Den agile tilgang
Efterhånden er agilitet også kommet til at fylde godt i diskussionerne, fordi vi mener de agile principper, den agile måde at tænke på, passer godt sammen med de nye organiseringsformer vi kommer til at se i fremtiden.

Gruppen repræsenterer en masse praksis erfaringer med projekt- og programledelse, og med transformationer og organisationskultur. Men vi trækker i høj grad også på teori omkring bl.a. systemer, kompleksitet, meningsskabelse og mentale modeller, med teoretikere som Ralph Stacey, Karl Weick og Patricia Shaw m.fl.

Vi har fået skabt et spændende sted, hvor vi kan stoppe op og udveksle vores tanker om fremtiden, og det der sker i vores organisationer. Komme et spadestik dybere end vi ellers har mulighed for, og inspirere hinanden til at afprøve nye ting, og påvirke de steder vi er hver især. Vi har også delt vores tanker på halvdagsseminarer og Symposiet, og bidraget med artikler etc.

Vil du vide mere?
Hvis du har lyst til at høre mere om gruppen, eller komme i kontakt med os, kan du kontakte Dansk Projektledelse.

Bliv medlem

Bliv en del af Danmarks stærkeste netværk for ledere af projekter

Tilmeld dig her

• Jeg får mulighed for at deltage i seminarer og gå-hjemmøder i min region. Arrangementerne er meget aktuelle og giver udbytte, som jeg kan bruge i mit daglige arbejde
• Det årlige Symposium giver mig ud over en masse faglige indlæg også mulighed for at sparre med kollegaer fra hele landet og fra alle brancher
• IPMA certificeringen tester mine kompetencer og er internationalt anerkendt

Helle Glerup Henriksen, Projektleder, Projekter, Proces og IT, Spar Nord

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder fra Dansk Projektledelse direkte i din indbakke