7 anbefalinger til ferielæsningen

Du står nok allerede med det ene ferieben ude af døren, du har pakket tasken – og udvalgt krimierne til stranden. Hører du til dem, der alligevel ikke helt kan slå din ‘fag-hjerne’ fra, giver vi dig her 7 anbefalinger til ferielæsningen:

  1. 7 tips til succes som projektleder
  2. Introduktion til Scrum
  3. Ord – et overset redskab i projektledelse – del 1
  4. Ord – et overset redskab i projektledelse – del 2
  5. Interessentanalyse og interessenthåndtering
  6. Principper og retning for udvikling af et PMO
  7. Den største af alle fejl er frygten for at fejle

Er du mere til en rigtig bog, kan vi bl.a. anbefale Jytte fra marketing er desværre gået for i dag, Er der en leder til stede eller måske skal du kaste dig over Projektlederens formelsamling.

Uanset hvad du er til – ønsker vi dig en rigtig god sommer.

Vil du have en rigtig bog om projektledelse?

Hvis du hører til typen, der godt kan lide en god bog – sådan en i papir med et omslag – så har dansk Projektledelse måske en bog eller flere til dig.

Vi har et helt bibliotek fyldt med ‘top-of-the -pops’ projektlitteratur. Noget går et godt stykke tilbage i 70’erne og 80’erne, og er jo rene klenodier. Men vi ligger også inde med noget af det nyere litteratur.

Og hvorfor fortæller vi dig dette?
Det gør vi, da vi er ved at rydde op, – og derfor helt kvit og frit, – gerne vil give bøgerne væk.

Hvordan får du fat i bøgerne?
Du kommer forbi vores adresse i Allerød og ser dig om på bogreolerne. Finder du noget af interesse, er det dit – helt gratis. Og vi giver gerne en kop kaffe eller the, mens du tygger dig igennem titlerne. Vi rydder op i juli måned, så du har altså ikke uanede mængder af tid, hvis du vil sikre dig nogle bøger…

Alternativt kan du skrive til os på info@danskprojektledelse.dk og forhøre dig om et bestemt titel. Har vi den på reolen, lægger vi den til side til dig, – og du kan komme forbi og hente den, når det passer dig.

Hvad venter du på?

Lancering af ny udgave af “Kompetencer i Projektledelse”

Baggrunden for den nye “Kompetencer i Projektledelse”

IPMA udgav i 2015 en ny ”Individual Competence Baseline for Project, Programme & Portfolio Management” (ICB). ICB’en er en standard, som beskriver de kompetencer som globalt danner grundlaget for IPMA-certificeringen.

Alle lande som gennemfører IPMA-certificering, skal senest juni 2019 basere IPMA-certificeringen på denne nye standard.

I Danmark er vi nu klar til at gennemføre certificeringen på det nye opdaterede kompetencegrundlag.

På årets Symposie i maj måned i København, lancerede vi den nye udgave af ”Kompetencer i Projektledelse”, som vores nye evalueringsværktøj for ledelse af projekter, programmer og porteføljer. Dette nye værktøj erstatter den gamle ”Kompetencer i Projektledelse” (også kaldt NCB), som i de sidste mange år har dannet grundlag for IPMA-certificeringen i Danmark.

Værdien og formelle krav er uændrede

De formelle krav, der ved en IPMA-certificering, stilles til erfaring og kompleksitet er uændrede, og et
IPMA-certifikat er fortsat gyldigt i 5 år. Værdien af et IPMA-certifikat er således uændret, – ændringen består udelukkende i, at det er nogle andre kompetencer, der vurderes under certificeringsprocessen.

Som tegningen på omslaget indikerer, testes ved IPMA-certificeringen, at kandidaten har den nødvendige erfaring og kompleksitet, og derudover er i stand til at anvende sine kompetencer i forhold til mennesker og den kontekst projektet befinder sig i.

Der er meget stor forskel på indholdet i den nye udgave af ”Kompetencer i Projektledelse” i forhold til den gamle, men projektledelsesdisciplinen har jo også ændret sig en del under de ca. 20 år, hvor den tidligere udgave har dannet grundlag for IPMA-certificeringen i Danmark. Der er kommet et helt nyt kompetence-område Kontekst, som beskriver de vigtige kompetencer, der kræves for at lede sit projekt, program eller portefølje i forhold til strategi, governancestrukturer, compliance til standarder og regler, samt kultur og værdier.

Færre kompetence-elementer

Omdrejningspunktet for ledelse af projekter, programmer og porteføljer er i den grad mennesker. Derfor beskriver den nye udgave af Kompetencegrundlaget 10 kompetencer, som netop omhandler det at styrke relationer til – og samarbejdet med – mennesker.

Den nye udgave af ”Kompetencer i Projektledelse”, beskriver totalt 29 kompetencer, hvor den gamle beskrev 46 kompetencer (34 indenfor metoder og 12 indenfor ledelsesadfærd). Beskrivelsen af blot 29 kompetencer er fuldstændigt i overensstemmelse med de kompetencer, der beskrives i den nye Individual Competence Baseline (ICB’en) fra 2015.

Udover ændringen af kompetencerne, er selve sproget i Den nye udgave væsentligt anderledes end sproget i den gamle. Vi hørte somme tider, at den gamle udgave af ”Kompetencer i Projektledelse” anvendte lidt indforstået terminologi. Den nye er anderledes klar og tydelig i sprogbruget.

Køb bogen her