25. – 26. oktober | Hotel LEGOLAND | Billund
En 2-dages konference
KUN om ledelse af projekter, initiativer, programmer og porteføljer
– Spørgeskemaundersøgelse, marts 2023
Byggeklodsens hovedstad er den idéelle lokation at bygge videre på årets tendenser indenfor ledelse af projekter, initiativer, programmer og porteføljer.
DPL har i 2023 sat fokus på 4 tendenser som præger projekterne i året 2023 – vi dykker ned i dem på årets Symposium
Vi udvikler programmet løbende, men kan allerede nu løfte sløret for, at du kommer til at møde:
Onsdag den 25. oktober
Symposiet har slået sig ned i LEGOs hovedstad og vi ser derfor meget frem til, at Jakob Meiling, der er Senior Director, Circular Business Models Program hos LEGO Group, byder os velkommen. LEGO står hver dag midt i de forandringer og den udvikling, som hvor tids projekter går i gennem. Jakob ser hvordan kompleksiteten stiger og stiller nye krav til de projektledere, der skal drive indsatserne.
For Jakob og LEGO er der 6 rum i den rygsæk, projektlederen har på ryggen og kan trække på viden, værktøjer og kompetencer fra, når projekterne skal succesfuldt i mål. I oplægget giver Jakob dig et indblik i, hvad der gemmer sig i de 6 rum – så du kan få den viden med hjem til eget brug. Oplægget taler direkte ind i tendenserne hybrid projektledelse, acceleration men særligt bæredygtighed og kompetencer for ledere af projekter i 2023 hos LEGO er i fokus.
Torsdag den 26. oktober
Gro Holst Volden (MSc, PhD) is the Research Director of the Concept Research Programme at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) in Trondheim. Her main areas of expertise are within project governance, public decision processes, and appraisal and evaluation of major public investments. She has long experience in academia as well as the consulting industry and government administration in Norway.
Morten Welde (MSc, PhD) works as a senior researcher at the Concept Research Programme. His research interests cover impact assessment and benefit-cost analyses; ex post evaluations; governance frameworks for public investments; and cost performance and cost estimation methodologies.
Onsdag den 25. oktober
Ann Rosenberg, Plan A & co-founder af FNs SDG Ambition og Lasse Borris, Sustainable Agile Coach & CEO i Plan A Projects giver dig både praktiske eksempler og de grundlæggende principper for, hvordan man indarbejder bæredygtighed i projektledelse samt hvordan en agil projekttilgang viser sig effektivt i eksekveringen.
Bæredygtighed er i høj grad på dagsordenen hos topledelsen og har påvirket projektlederens rolle til også at skulle fokusere på en bredere værdiskabelse – som f.eks. CO2-reduktion, bio-diversitet og ligestilling. Hertil kommer at tidshorisonten bliver længere, når projekterne også skal rumme genbrug af projektets leverancer.
Torsdag den 26. oktober
Today’s world is changing rapidly and hence the context of projects is complex, volatile and hard to predict. A business therefore needs direction that will effectively focus efforts, projects and initiatives, make better decisions, enable people to adapt as the situation changes, and perform in high uncertainty.
Stephen Bungay is the author of ‘The Art of Action – How Leaders Close the Gaps between Plans, Actions and Results’. An updated tenth anniversary edition was released in the summer of 2021. It advocates an approach to strategy execution called ‘leading through intent’ and its key concepts have been applied in a wide range of companies ranging from start-ups to major corporates and have featured in international conferences.
– KUN om ledelse af projekter, initiativer, programmer og porteføljer
Når et emner optager medlemmer i Dansk Projektledelse, etableres et Tx3 Netværk, hvor fordybelse og videndeling er nøgleordet. Dette års Tx3 facilitatorer kommer på Symposiet og præsenterer Netværkenes arbejde. Du kan bl.a. møde:
Tx3 om Mennesker, Lederskab, forandring og UPS!
Onsdag den 25. oktober
I Tx3 netværket blev vi hurtigt enige om, at lederskabsdelen i projektledelse i stor udstrækning handler om at ”få folks hjerte med”. Vi definerer ”at have folks hjerte med” som en oplevelse af et arbejdsfællesskab, hvor hver især aktivt og positivt bidrager til det fælles mål der er sat for projektet.
På symposiet præsenterer Olav Langdahl netværkets findings om High Perfomance Team i relation til at have hjertet med og du får indblik i hvorfor positivitet er vigtigt, men hvordan det uperfekte og sårbarhed overfor hinanden kan styrke fællesskabet. At få hjertet med kræver klare og trygge rammer. Kom og få netværkets indblik i hvordan det bedst sker.
Tx3 om Projektledelse og magt
Onsdag den 25. oktober
Udgangspunktet for Tx3 netværkets drøftelser var bogen: ”Projektledelse, MAGT og mennesker – Machiavelli for projektledere”. Netværket holdt 7 møder med hver deres tema, f.eks. de 6 magtbaser, direkte og indirekte magt, diskursiv magt, relationel magt osv. Møderne startede med et oplæg, hvorefter vi drøftede, hvad har vi oplevet og hvad gjorde vi.
På symposiet 2023 præsenterer John Ryding Olsson Tx3 netværkets vigtigste key take aways fx så du får input til fx at gøre dig uafhængig af andres anerkendelse, udtrykke dine forventninger klart og til hvordan du altid udnytter anledningen. Kom, lyt og lær.
Tx3 om Netværk om Agile Governence
Onsdag den 25. oktober
Tx3 Netværket i bedste “Sarah og Monopolet” style, og hvor vi deler dilemmaer, som resten af gruppen så kommer med input og feedback på. I oplægget her får du indblik i de drøftede cases og gruppens finding.
På Symposiet giver Michael og indblik i netværkets arbejdet og du får fx indblik i udfordringerne med agile måder at arbejde på, i en o”entlig finansinstitution, hvor kontrol og specialisering står højt på listen. Implementering af agile i et program i en industrivirksomhed, input til hvordan måler man e”ekten af at arbejde agilt samt overvejelser om porteføljeledelse i et agilt eller hybridsetup.
Tx3 om Netværk om Grafisk Facilitering
Onsdag den 25. oktober
Grafisk facilitering er en metode til at visualisere og kommunikere komplekse ideer og information ved hjælp af billeder, ikoner og illustrationer. Ved at anvende visuel kommunikation, når du faciliterer, kan du skabe en fælles forståelse i gruppen og skabe en mere dynamisk og interaktiv workshop- eller mødeoplevelse.
I Tx3 netværket ”Grafisk facilitering” drøfter vi udfordringer i arbejdet og finder inspiration til at udvikle vores færdigheder i grafisk facilitering.
På Symposiet giver vi dig et indblik i netværkets konkrete erfaringer. Tx3 netværket er fortsat kørende og det er ikke for sent at komme med.
Tx3 om forebyggelse af stress i dit team
På Symposiet præsenterer Dorte Havshøj og Anne Mette Skovsen hvordan DPL-netværket viste sin styrke ved at give rum til at dele problemstillinger og scenarier fra hverdagen til sparring uden at vi forpligtede os til at levere et decideret produkt. Vi vil også dele nogle af de små tiltag, vi fælles fandt anvendelige til at sætte lys på stress i den travle projekthverdag.
Tx3 om Ledelse af sig selv før andre
På symposiet 2023 fortæller Tine Kragh om gruppens vigtigste læring såsom vigtigheden af at prioritere tid til at stoppe op og reflektereover ens fokus. Kom og bliv inspireret – og måske provokeret – til hvordan duskaber tid og rum til at få handlet på det, som er vigtigt for dig – og selvvælger din reaktion på de forandringer, der sker omkring dig.
Tx3 om hvornår agil giver værdi – og hvornår ikke
På Symposiet 2023 præsenterer Mark Adler Madsen Tx3-netværkets læring, hvor du også kan blive klogere på sammensætning af den rigtige, hybride værktøjskasse for at sikre projekternes succes.
Tx3 om hvordan SDG-mål 17 påvirker din rolle som projektleder
På Symposiet kan du høre om hvordan det 17. verdensmål, Partnerskaber for handling, er nøglen til at nå de andre 16 verdensmål. At indgå partnerskaber for at løse problemer eller udvikleløsninger vil være en væsentlige faktor i de fleste projekter i den nærmeste fremtid. Hvordan påvirker dette projektlederrollen og hvilke kompetencer skal projektlederen kunne aktivere?
På Symposiet mødes teori og praksis
På symposiet har du mulighed for at møde danske og internationale forskere. I tæt dialog læres på tværs af teori og praksis. Du kan bl.a. møde:
Onsdag den 25. oktober
Roskilde Universitet
Intelligrid-projektet – Lær danske og tyske husstande at bruge strøm som vinden blæser
DTU, Technical University of Denmark
Hvordan kan man anvende strategiske partnerskaber til at opnå bæredygtighed?
Roskilde Universitet
Hvordan arbejder man med bæredygtighed i udbud. 8 principper du kan følge. Nye empiriske data fra en pilotafprøvning hos KOMBIT
Onsdag den 25. oktober
Aarhus Universitet
Principper for projekt-porteføljestyring
Aarhus Universitet
Accelerating time to impact (baseret på Half Double data)
Roskilde Universitet
Hvordan vælger man om man skal bruge agile eller plandrevne metoder?
Torsdag den 26. oktober
Victoria University, Wellington (NZ)
How can ChatGTP be used by project managers and for what?
DTU, Technical University of Denmark
Hvordan får man værdi af projekt-risikovurderinger?
VIA University College
Torsdag den 26. oktober
ITU
Hvorfor går projekter over tiden? (ICIS-paper 2022)
Aarhus Universitet
Hvordan oversætter man projektledelsesviden til andre anvendelsesområder, eksempelvis gennem undervisning
Roskilde Universitet
Modstand mod forandring. Et studie af Sundhedsplatformen
– Anonym besvarelse, evaluering 2019
Symposiet emmer af interaktion og involvering. På workshopsporet dykker vi ned i spændende emner, som har optaget virksomheder og organisationer i den seneste tid og får ny viden med hjem.
Gode digitale sammenhænge i kritiske og komplekse projekter Den moderne projektleder skal i dag have mange ”kasketter” på for at lykkedes med styring og ledelse af kritiske og komplekse it-projekter.
På workshoppen deler Stine og Morten erfaringer om, hvordan du med det gode mix af styring, it-arkitektur og forretnings- involvering på de digitale transformationsprojekter, kommer sikkert i mål.
HOFOR blev i 2021 kåret til Årets Bygherre. Det skyldes en samlet præstation fra alle involverede.
På workshoppen får du indsigt i hvordan videndeling mellem projekter i programmer sikres og accelereres. Samt hvordan arbejdet med tillid, respekt, udvikling og kompetente løsninger, skaber et miljø alle parter -bygherre og rådgiver – kan være i uden, at konflikter og ansvarsfraskrivelse hæmmer trivslen.
På denne workshop får du inspiration til løfte erfarne projektledere gennem ’ledelsesvitaminer’.
Tine og Gitte løfter sløret for, hvordan de gennem PM Excellence 2.0 forløb hos VELUX Innovation Center tilførte 10 erfarne projektledere et ledelsesløft. Du vil få konkrete smagsprøver på, hvordan ledelse og kommunikation blev styrket.
Gode, dårlige eller skræmmende?
Supersygehusene har ofte indgået i den offentlige debat og næsten altid med en negativ vinkel.
På workshoppen tager vi fat i supersygehusene i et projektperspektiv, hvor du kan bidrage til debatten gennem en diskussion af myter, samfundsmæssig succes, politiske dagsordner og governance mekanismer. Hvad kan vi være lære af forløbet med supersygehusene?
The workshop will focus on the technique used to enable alignment and autonomy which is called ‘briefing and backbriefing’. We will go through what it takes to formulate a clear intent by looking at an example of it being done badly and then done well. Participants will then be invited to form small groups and develop a briefing for a project one member of the group is working on. We will wrap up by sharing the experiences of some of the groups. As a result, participants will have some hands-on experience of what it takes to turn the principles laid out in the keynote into action.
Torsdag den 26. oktober
ProjektKIT – et brætspil om ledelse af projekter
I ProjektKIT gælder det om at samarbejde, så I kan få jeres aftalte leverancer i mål, inden det er for sent. Der skal prioriteres, og der spilles imod tiden – samt et trusselsbillede – der eskalerer. Det hold, der har opnået flest point, når tiden er gået, vinder.
Torsdag den 26. oktober
Har du nogensinde prøvet at gå inde i et hus bygget af legoklodser sammen med andre der arbejder med projektledelse?
Som en del af oplevelsen, Symposium 2023, afholdes symposiet i legoklodsens hjemby, Billund. Derfor får du som deltager i Symposium 2023 den unikke oplevelse at få en rundvisning i LEGO House med andre deltagende projektledere.
Onsdag den 25. oktober
Med LEGO® SERIOUS PLAY® får du indblik i en stærk metode til at afprøve realistiske scenarier, teste forskellige muligheder og identificere værdifulde løsninger, når en udfordring skal håndteres eller et projekt startes op.
LEGO® SERIOUS PLAY® er et videnskabeligt udviklet og grundigt testet, kreativt værktøj til strategi, teams, personlig og organisatorisk udvikling. Metoden er udviklet af LEGO® Company i samarbejde med ledende professorer inden for strategi og organisatorisk udvikling fra IMD i Schweiz.
På konferencens første dag kan du deltage i en heldags workshop, der med afsæt i LEGO® SERIOUS PLAY®, tager fat i en konkret case med DPL som omdrejningspunkt – du får solid viden om hvordan brugen af modeller og historier øger den fælles forståelse for opgaven eller udfordringerne.
– Anonym besvarelse, evaluering 2019
Med et træfpunkt får I mulighed for at møde ledere af projekter, initiativer, programmer og porteføljer til en snak om jeres tilgang til faget, præsentere jeres produkter, kurser ea. for deltagerne på Symposiet. Pauserne på konferencen er gjort ekstra lange – så der er tid til dialog.
Partoutbillet inkl. Award Dinner og overnatning mellem de to konferencedage for 1 person
Opstilling af træfpunkt i træfpunktområde (et højt café bord med dug og stole – og logoopsats)
Annonceplads i Magasinet Projektledelse (1/2 side, 4 farver) – udkommer medio august 2023
Logo på udsendelser vedr. arrangementet, foreningens hjemmeside, program mv. fra vi modtager det
Mulighed for at bidrage med relevant indhold til konferencens deltagerpose – efter aftale med sekretariatet
Pris: 29.995, – ekskl moms
Disse virksomheder har allerede signet op til et træfpunkt. Du kan altså møde dem på Symposiet til en dialog om projekterne.
– Christina Foldager – Formand for DPL
Kør med Danmarks stærkeste netværk fra København til Jylland – helt gratis
Vi lægger med Symposiets nye form op til netværksdannelse, sparring og samvær og derfor inkluderer en partoutbillet både Award Dinner og overnatning mellem dagene.
Derfor håber vi meget at se dig til det fulde program!