Deltag i projektledelsesforskning og bliv klogere på egen projektledelse

//af

Kære netværk

Jeg er i gang med en PhD på IT-Universitetet og har tygget mig igennem masser af bøger om videnskabelige artikler om ledelse af komplekse projekter. Jeg syntes, der mangler centrale indsigter, som jeg har brug for din hjælp til at skaffe.

Først kommer en teoretisk bemærkning, og derefter kommer beskrivelsen af, hvor jeg har brug for din hjælp. En af de bedre defintioner lyder sådan; “project complexity is the property of a project which makes it difficult to understand, foresee and keep under control its overall behaviour, even when given reasonably complete information about the project system.” (Vidal, 2011). Der er dog et afgørende problem, eller “selvmodsigelse” om man vil; kan man forudsige, at projektet bliver forudsigeligt og at ledelse af projektet, bliver svær? Måske kan man, og måske kan man ikke, men hvis man kan, hvordan gør man så?

Jeg vil derfor gerne i kontakt med et stort antal projektledere og projektejere, som er villige til at afgive meta-data for egne projekter (ingen forretningshemmeligheder, tak!) sammen med forudsigelser om, hvordan det vil gå. Ved at aflevere disse metadata hver måned, gør du forskningen en meget stor tjeneste, og samtidig får du selv et uvurderligt spejlbillede på, hvor godt du forudsiger dine projekter. Dette kan blive en vigtig feedback til forbering af dit lederskab fremadrettet.

Konkret foregår det ved, at du udfylder et data-ark hver måned, hvor man angiver status, forudsigelser og formodninger. Når dit projekt er afsluttet modtager du en rapport over udviklingen, og kan derved reflektere over dine antagelser og handlinger. Som en konkret taksigelse, får du efterfølgende bogen ”Ledelse af komplekse projekter” (Se omtale her: https://www.saxo.com/dk/ledelse-af-komplekse-projekter_mogens-frank-mikkelsen_indbundet_9788799968206). Hvis du allerede har købt bogen, så får du et gavekort til cafébesøg i stedet. Hvis ellers sponsorerne vil, bliver der udtrukket større præmier blandt de afsluttede projekter.

Dataindsamlingen starter ved årsskiftet. Hvis du vil være med, så skriv til momi@itu.dk. Del&like gerne denne opfordring. På forhånd tusind tak!

Mogens Frank Mikkelsen