Er det et projektvilkår at have travlt?

//af

Som projektleder, er det din opgave at sørge for at I kan komme videre – også når en aftale ikke bliver overholdt, og når der opstår en SHIT-situation (SHIT- den havde jeg ikke set komme!) – og det er din opgave, at sørge for at du ikke har så travlt, at du mister overblikket og dermed risikerer at skade projektet, og det er din opgave at sætte rammer, så alle finder motivation nok til, at de dels hører efter, dels er med til at trække læsset.

Hvordan gør du det? (Hvis du gør det – og ikke har givet op og accepteret det som projektvilkår).

HVORDAN?  Uden at få endnu mere travlt?
Ja, du har forhåbentlig din måde – beskriv den gerne – både travlhed, kompleksitet og manglende engagement i projektgruppen er et udbredt problem blandt projektledere. Jeg glæder mig til at høre, hvad du gør!

Vil du vide, hvad jeg gør?

  1. Jeg benytter mig af mine eventuelle utilfredsheder – og formulerer dem som en udfordring, der skal undersøges
  2. Jeg gør udfordringen FED (attraktiv) nok til at den motiverer både mig og projektgruppen, bla ved at gøre den så VILD at den frister til nytænkning
  3. Jeg deler udfordringen med min projektgruppe (og laver den om, hvis jeg ikke kan mærke at engagementet bobler i rummet) og vi sætter os for at undersøge den sammen
  4. Jeg skaber kontinuerlig refleksion/undersøgende dialog om hvordan vi kan opnå udfordringen (Jeg bruger Projektlederspillet til at skabe den)
  5. Vi afprøver vores ideer i projektet – og reflekterer os frem til nogle nye, hvis de ikke virker
  6. Næste gang sætter vi os endnu mere VILDE udfordringer, fordi vi kom meget længere end vi havde turdet håbe.

Jeg kalder det ProjektRefleksion*

Udfordring (FED&VILD):
Hvordan kan du som projektleder,  skabe så meget gejst og engagement i projektgruppen at du (I) sparer så meget tid på remindere, træghed, misforståelser og panik i SHIT-situationer, at I kan opnår bedre resultater uden at have travlt?

Lise Damkjaer
Uvikler af processen ProjektRefleksion* - Udvikler af Projektlederspillet - Forfatter: Fejl i byggeriet? (en kaosteori) - Founder af Learning4life.dk - Civilingeniør, proceskonsulent og stresscoach