Projektmodenhed – en fællesnævner og succesfaktor!
I foreningens formål står blandt andet at bidrage til udviklingen af ledelse af projekter, programmer, porteføljer, agile, klassiske og alt det ind i mellem, og hvad er så fællesnævneren?
For mig er et af kodeordene ”projektmodenhed” – det går på tværs af metoder og projekttyper, men har stor betydning for hvordan vores projekter, programmer, porteføljer mm. får succes og herunder også opmærksomhed.
Projektmodenhed retter sig ikke kun mod os i projektverdenen i alle vores roller, men det betyder også noget for vores organisationer og ledelse. Vi kan kun højne projektmodenheden ved at give vore organisationer mulighed for at lære mere om projektledelse, og hvilken impact de har.
Fra enkeltstående projekter til projektporteføljeledelse
At højne modenheden er jo fx at gå fra enkeltstående projekter til at begynde at arbejde med projektporteføljeledelse, og få etableret de relevante processer.
Husker vi at tale om projektmodenhed? Hvordan vi kan højne den? Giver vi tid til at arbejde med projektporteføljeledelse? Overveje et PMO, eller drøfte om hvordan processerne bliver mere ensartet? Det højner både projektmodenheden og kvaliteten. Det har vi alle en interesse i. Det kræver et samspil mellem projektorganisationer og linjeorganisationer, vi skal arbejde mod at dække forskellige behov. Vi kan jo også bringe ønsket om gevinstrealisering i spil, som jo skal ske i et samarbejde, og det kræver viden på begge sider.
Vigtigst er at få begyndt drøftelserne
Jeg kan kun opfordre til at kigge ind i projektmodenheden, der findes forskellige modeller, hvis man vil nørde lidt, men det vigtigste er at få begyndt drøftelserne. Hvordan bliver ledelsen uddannet? Kan man gøre noget internt? Projektmodenhed betyder også at processerne i projektarbejdet skal være kendte, synlige og lettilgængelige.
Understøt projektmodenheden med et virksomhedsmedlemsskab
En godt supplement til projektmodenheden er jo naturligvis også et virksomhedsmedlemsskab her og deltage sammen med sine kollegaer, så man får et fælles udgangspunkt til drøftelserne.
Bedste hilsner,
Judith